HVEM HAR NØGLE TIL DIN BOLIG?

Hvert år skifter et stort antal boliger ejere. Ny bolig kræver også ny sikkerhed. Et stort antal nøgler i omløb og forældede låse giver let spil for tyven.

Ud over ubehaget ved at have haft ubudne gæster, er der sjældent forsikringsdækning, hvis tyven selv har kunnet låse sig ind, og der ikke er synlige tegn på indbrud. De fleste ejendomsmæglere råder derfor også nye husejere til at sørge for en række sikkerhedsforanstaltninger ved overtagelsen af den nye bolig.

Når boligen gennemgåes, er det vigtigt at sikre sig at alle indgange er sikret forsvarligt. Ved udskiftning af låse, er det samtidig vigtigt, at vælge godkendte låse og en autoriseret låsesmed for at sikre sig mod falsk tryghed. Mange forsikringsselskaber giver også rabat på præmien til indboforsikringen, når der er monteret godkendte låse i boligen.

Endelig er det en fordel at vælge låseprodukter, der er let tilgængelige og kan efterserviceres af en fagmand lokalt, således at der altid er mulighed for hurtig udbedring af skader forvoldt af tyveri og omkodning, hvis man har tabt en nøgle.