INDBRUDSSTATISTIKKER

Indbrud i beboelse: Opbremsning i antal anmeldelser

En meget lille stigning eller nærmest en opbremsning. Sådan er Rigspolitiets tal for anmeldte indbrud i beboelse for 2011 i sammenligning med de seneste år. I 2010 knækkede kurven, og i 2011 er antallet af anmeldte indbrud kun steget med knap to procent. Derfor er det rimeligt at antage, at den overordnede nedadgående tendens kan fortsætte, for sammenligner man tallene for første kvartal 2012 med samme periode sidste år, er det igen et fald i antallet af anmeldelser af indbrud i beboelse. Det er en glædelig udvikling, men de aktuelle indbrudstal på næsten 83.000 ligger stadig markant højere end de knap 68.000 anmeldte indbrud i beboelse, der var i Danmark i 2007.

Tallet for anmeldte indbrud i erhvervsejendomme ligger nu for første gang i lang tid under niveauet for 2007, og i forhold til 2010 er tallet for 2011 hele 16 procent lavere. Dog bliver det alligevel til 78 anmeldte indbrud i erhvervsejendomme hver dag året rundt.

Hvad går tyvene efter? Når en tyv skal vælge sit gerningssted, ser han efter en række favoritforhold. Blandt dem er låse, døre og vinduer, der er nemme at bryde op, tæt bevoksning omkring huset og gode flugtmuligheder. Politiet og forsikringsselskaber opfordrer til, at man ser på sin bolig eller sin erhvervsejendom med en tyvs øjne og gør den så lidt attraktiv for tyven som muligt.

Brancheorganisationen Forsikring & Pension giver en række gode råd på sin hjemmeside til, hvordan det gribes an. De tre første går på gode låse: Det gælder hoveddøren, men også alle andre døre samt vinduer. En tyv vil gerne hurtigt ud, når indbruddet er udført, og derfor betyder flugtvejen meget. Det er et kraftigt benspænd for tyven, at yderdøren har to låse, hvoraf den ene kun kan åbnes med nøgle – også indefra.

Thy Låseservice er ISO9001 (mek) som Forsikring & Pension kræver.

  

PAS ISÆR PÅ VED HØJTIDERNE

Specielt ved højtider og ferier er indbrudstyvene på overarbejde, og fx tredobles antallet af indbrud juleaften. Også nytårsaften, omkring påske og i sommerferien er tyvene på spil, og derfor er der ekstra grund til at give sit hus et sikkerhedstjek.